Köpvillkor

Sammanfattning

Köpvillkor brukar vara ganska krångliga. Därför har vi skrivit ihop en enkel sammanfattning i punktform. Vill du läsa hela köpvillkoren så är det bara att scrolla ner.

• Du måste vara minst 18 år gammal eller ha målsmans tillåtelse för att handla från oss.

• Leveranstiden är 1-5  arbetsdagar.

• Du har 14 dagars ångerrätt från den dagen du tagit emot din vara. Vill du byta eller reklamera den så skickar du bara tillbaka den gratis genom att använda fraktsedeln som du fick i ditt paket.

Allmänt

För att handla från oss måste du vara minst 18 år gammal eller ha målsmans tillåtelse.

Vi reserverar oss för eventuella bild- eller prisfel på hemsidan och har rätt att korrigera och ändra sådana fel när som helst. Om du beställt något där vi haft felaktig information så hör vi av oss till dig med rätt uppgifter innan vi skickar din order.

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. Betalningsvillkor ser du i kundvagnen beroende på det betalningssätt som du valt.

PaysonFaktura

Vi erbjuder betalsättet ”PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB.

Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 29 kr. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Företag som betalar mot PaysonFaktura måste vara registrerade i Sverige

Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Information om pantsättning
Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Ångerrätt

Din ångerrätt gäller under 14 dagar räknat från den dagen du tog emot varan. När du hör av dig till oss för att ångra ett köp så ska det tydligt framgå att du ångrar dig.

Om du vill använda din ångerrätt är du är skyldig att hålla varan i lika fint skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är slarvig förlorar du ångerrätten.

När du vill använda ångerrätten skickar du tillbaka den till oss. Vill du byta mot en annan vara så kan du använda den returfraktsedel som vi skickade med i ditt paket. Då slipper du betala någon fraktkostnad. Om du bara vill ångra köpet så får du själv stå för frakten.

Privat policy

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

Det kan vara så att vi använder den e-postadress som du uppger i samband med din beställning för att skicka dig erbjudanden och liknande mejl. Men vi kommer aldrig ge din e-postadress till någon annan eller sälja den.

Leveranser

Leveranstiden för varor är 1-5 arbetsdagar, räknat från dagen efter du lade din beställning. Vi försöker alltid se till att du får din vara så snabbt som möjligt. Varorna skickas med PostNord och kommer antingen direkt i din brevlåda eller till närmsta serviceställe, beroende på hur stort paketet är.

Ej uthämtade paket

Om du inte hämtar ut dina varor så skickas de tillbaka till oss. För alla paket som inte hämtas ut så har vi rätt att debitera dig kostnader för returfrakt och administrativa avgifter, totalt 150:-.

Returer och återbetalningsskyldighet

Om du ångrar ditt köp inom 14 dagar från att du mottagit varan så kan du skicka tillbaka den till oss. Då står du för frakten till oss men får tillbaka pengarna för varan. Använder du den returfraktsedel du fått i ditt paket för att skicka tillbaka din vara så debiterar vi dig 59 kr för frakten. Om varan är trasig eller om vi har packat fel så står vi för frakten. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott.

Du får byta din vara inom 14 dagar från att du tagit emot den. Vill du byta varan så kan du använda returfraktsedeln som vi skickade med din beställning – då slipper du betala frakten själv.

Återbetalningsskyldighet:
Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan.